Lansare de carte
decembrie 7, 2023Cât mai putem crede în imagini în era AI ?
mai 27, 2024Am primit o ofertă bună și îmi fac website, se întâmplă să zici unui amic. Iar prima întrebare de la el este: E pe platformă WordPress??? În momentul acela deși nu știi nimic despre WordPress, simți că ai greșit alegerea. Că e ceva nasol, ceva ce ,,nu se face”. O fi chiar așa?
Este o mare dezbatere pe tema asta, între două tabere definite clar: creatorii de situri WordPress și programatorii consacrați. Fiecare are argumentele lui, nu zic nu. Până la urmă oricât de dureros ar fi pentru cei din urmă, WordPress a luat având și a ajuns o chestie superpopulară. Greu să te bați cu popularitatea. Dar ca orice pe lumea asta și WordPress are anumite avantaje și anumite dezavantaje, prin urmare este potrivit pentru anumite situații, iar pentru altele nu. Tot pe tine cade ,,pleașca” să alegi bine ce ai nevoie.
Câteva situații în care poți folosi WordPress
Poți folosi WordPress când ești la început de drum și nu ai bugete mari pentru website și promovare, sau vrei să testezi anumite idei de afaceri de care nu ești sigur că vor ajunge la maturitate și vrei să reduci cheltuielile la minim. Poate fi o soluție de lansare, iar când lucrurile devin serioase poți dezvolta de la o bază. La acel moment vei cunoaște mai bine și care sunt limitările și ce anume să ceri echipei cu care-ți vei face noul site. Mai poți folosi WordPress când ai o pagină de prezentare. Adică scopul sitului tău este să exiști ca informație în mediul virtual, să poți fi găsit la o căutare și să ai niște referințe pentru creșterea încrederii, și niște date de contact. O carte de vizită virtuală cu alte cuvinte. Pentru un asemenea scop simplu, nu se justifică să consumi resurse pentru a construi pagină custom.
Ce ai citit până aici este varianta modernă (a se citi scurtată) pentru cei care nu au timp, sau și-au erodat atenția cu reels-uri și tik-tok-uri și intră în fibrilație când au de citit mai mult de 3 minute legate. Pentru cei care au interesul pe subiect mai ridicat decât anxietatea, sau cei care vor să afle cât costă un site gratis, pot citi ce este și ce nu este WordPress pe atelieruldeimagini.ro